Ekonomi

ÇKA, Mersin’de 19 projeye 21 milyon lira destek verecek

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Mersin’de bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirilen 21 milyon lira değerindeki 19 projenin sözleşmeleri imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile uyum içinde faaliyetlerini yürüten ÇKA’nın bir otelde düzenlediği toplantıda kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirilen 19 proje tanıtıldı. .

Program kapsamında Genç Girişimci Destek Programı’nda 7, Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Güçlendirme Programı’nda 7, Toplumsal Gelişimi Destekleme Programı’nda 2, Teknik Destek Programı’nda 2, Türkiye’de ise 1 proje desteklenecek. Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan imza töreninde ÇKA’nın Adana ve Mersin’de değerli işler yaptığını söyledi.

İhtiyaç duyulan alanlar için proje davetleri yaptıklarını belirten Pehlivan, “Açıklanan 5 program kapsamında bugün 19 projeye imza atacağız. Bu projeler arasında genç istihdamından sosyal kalkınmaya kadar toplumsal kalkınmayı destekleme başlığı altında projeler var. genç girişimcilik 19 projeye 21 milyon lira destek sağlanacak.” dedi.

ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran da bugün imzaladıkları anlaşmalarla Mersin’deki proje sayısının 600’ün üzerine çıktığını, 550 milyon civarında destek verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından 19 projenin sözleşmesi imzalandı.

kavakliderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu