Haber

Rusya’nın geri çekildiği Herson’un merkezine Ukrayna bayrakları asıldı

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 9. ayda da devam ediyor. Cephe çizgisinde şiddetli çatışmalar sürerken Rusya Savunma Bakanlığı iki gün evvel Rus ordusunun Herson’dan çekilerek Dnipro Nehri’nin sol yakasına konuşlanacağını açıklamıştı. Bunun akabinde bugün bölgede kıymetli bir gelişme daha yaşandı.

UKRAYNA BİRLİKLERİ HERSON’DA

Rus ordusunun bölgeden çekilmesi bugün tamamlanırken Ukrayna birlikleri Herson şehir merkezine kadar girdi. Rusya’nın geri çekilirken yıktığı kentin merkezine Ukrayna birlikleri bayraklarını astı. Böylelikle 44 gün evvel Putin tarafından ilhak edilen Herson tekrar Ukrayna ordusunun kontrolü altına girdi.

ASKERLER BÜYÜK BİR SEVİNÇ İLE KARŞILANDI

8 aydır işgal altında olan ve 44 gün evvel ilhak edilen Herson’da yine Ukrayna birliklerini gören halk, büyük bir sevinç yaşadı. Vatandaşlar Ukrayna askerlerine sarılarak onlara sevgi gösterisinde bulundu.

REFERANDUM SONUCU RUSYA TOPRAKLARINA KATILMIŞLARDI

Rusya’nın Ukrayna’ya akınları devam ederken, Herson bölgesi evvel Rus askerleri tarafından denetim altına alınmış daha sonra Herson dahil 4 bölgede yapılan yasa dışı halk referandumu ile Rusya topraklarına katılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu